Pagina's

vrijdag 10 juli 2015

Recepten - Met Lapsang Souchong gerookte zalm

Met Lapsang Souchong gerookte zalm

Ingrediƫnten Lapsang Souchong Cured King Salmon

Voor 12 hors d'oeuvres

Voor de Zalm
  • 8 ons verse zalmfilet
  • 1/2 theekopje Lapsang Souchong, fijngemalen
  • 1/2 theekopje zeezout
  • 1/4 theekopje rietsuiker
  • 1 tl peperkorrels
  • 1 tl milde gemalen chilipoeder
  • 1/2 tl Chinese vijfkruidenpoeder
Voor de Cream Cheese
  • 250 ml cream cheese
  • 4 el sour cream
  • 1 geraspe schil van een limoen
  • 1 el geraspte gember

Verwijder de graten van de zalm. laat de huid op. Was de zalm, en droog met keukenpapier.

Meng in een kommetje de Lapsang Souchong, zout, suiker en alle kruiden.

Leg een grote vel huishoudfolie op een grote schaal.

Verdeel 1/3 van de mix egaal op de folie. Leg de zalm met de huid op de folie. Verdeel de rest van de mix over de zalm.

Verpakt de zalm stevig met de huishoudfolie, en leg een zware voorwerp, bijvoorbeeld een tweede schaal met 2 kg inhoud, op de zalm.

Laat de zalm drie to vijf dagen rusten in de koelkast.

Na drie to vijf dagen is de zalm klaar.

Spoel de zalm voorzichtig met koud water en droog af met keukenpapier.

Haal de cream cheese uit de koelkast, zodat deze zacht wordt.

Roer met een vork de cream cheese tot een gladde en lucktige mengsel.

Voeg lepel voor lepel de sour cream toe.

Voeg als laatste de rasp van de limoen en de gember, en meng tot alles goed verdeeld is.

Snij dunne plakjes van de zalm, en serveer met verse brood, cream cheese en een beetje chilisaus.

Recept van QueenSashy
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten