Pagina's

maandag 27 juli 2015

Recepten - Ingelegde sojabonen aka edamame

Ingelegde sojabonen aka edamame


Deze snack ken je wellicht van de Japanse keuken. Zo niet, bestel deze bijgerecht bij de Japanse restaurent.
Hieronder volgt het recept met een Chinese twist.

Ingelegde sojabonen aka edamameIngrediƫnten
  • 500 gr edamame (bij de betere toko verkrijgbaar)
  • 1 tl groene thee (longjing, biluochun of jasmijn thee)
  • 2 grote schijven gember
  • 2 laurierbladeren
  • 1 kleine kaneelstokje
  • 20 hele peperkorrels
  • 3 gedroogde spaanse peper
  • scheutje kookwijn (sherry, Chinese rijstwijn of jonge jenever, niet noodzakelijk)
  • 1 el zout

Breng de thee, gember, laurierbladeren, kaneelstokje, peperkorrels en spaanse peper in een pannetje met water. Breng dit aan het kook.

Voeg de edamama toe zodra de bouillon kookt. Laat koken met deksel erop voor zo'n 5 minuten op middelhoog vuur.

Doe de zout bij, en laat de edamame afkoelen in het vocht zodat de smaken beter intrekken.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten