Pagina's

zondag 2 augustus 2015

Recepten - Groene thee salade

Groene thee salade met zoete uien

groene thee rijst saladeGreen tea rice with vidalia onions

Het recept hieronder is licht aangepast.
Het oorspronkelijke recept is van Amie Valpone.

Ingrediënten
voor 4 personen
  • 1/4 tl zeezout
  • 1/4 tl versgemalen peper
  • 200 gr basmati rijst (of wilde rijst)
  • 360 ml groene thee (biluochun of jasmijn thee)
  • 1 grote zoete ui (Vidalia ui), fijngesneden
  • 2-3 gedroogde tomaten, grofgesneden
  • 150 gr jonge spinazie
  • scheutje jus d'orange
  • beetje fijngesneden sinaasappelschil
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • beetje grofgesneden basilicum voor de garnering

Laat in een kleine pan met deksel de thee met de zout en peper koken.

Voeg de rijst bij. Laat dit weer koken. Doe de deksel op de pan en laat koken voor zo'n 12-15 minuten op laag vuur.

Controleer na 12-15 minuten of de rijst beetgaar is en de vocht opgenomen en verdampd is. Als dit niet het geval is, laat dan met de deksel open nog even op het vuur staan.

Doe het vuur uit. Voeg de ui, tomaat en spinazie bij, en laat dit met de deksel op voor zo'n 10 minuten rusten.

Schep alles over in een grote schaal. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Maak de rijst tijdens het mengen los.

Serveer op kamertemperatuur.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten