Thee met gecondenseerde melk
Ingredriënten
In Hong Kong wordt de thee diverse keren overgegoten in "nylon sokken" met zwarte thee.
Gecondenseerde melk smaakt veel beter dan eigen suiker-melk combinaties.
In Hong Kong gebruikt men zeer sterke zwarte thee melanges, misschien die van Lipton.
Cultureel erfgoed:
Om te vieren dat de typisch Hong Kongse melkthee is opgenomen in de eerste lijst van immateriële culturele erfgoederen van Hong Kong, die werd aangekondigd door de Leisure and Cultural Services Department van Hong Kong op 17 juni 2014, heeft de Association of Coffee and Tea van Hong Kong "melkthee chefs" uitgenodigd om een demonstratie te geven van hun vaardigheden op Causeway Bay Monday.

Ingredriënten
- 120 gr zwarte thee
- 240 ml water op 98°Celcius
- Gecondenseerde melk naar smaak
In Hong Kong wordt de thee diverse keren overgegoten in "nylon sokken" met zwarte thee.
Gecondenseerde melk smaakt veel beter dan eigen suiker-melk combinaties.
In Hong Kong gebruikt men zeer sterke zwarte thee melanges, misschien die van Lipton.
Cultureel erfgoed:
Om te vieren dat de typisch Hong Kongse melkthee is opgenomen in de eerste lijst van immateriële culturele erfgoederen van Hong Kong, die werd aangekondigd door de Leisure and Cultural Services Department van Hong Kong op 17 juni 2014, heeft de Association of Coffee and Tea van Hong Kong "melkthee chefs" uitgenodigd om een demonstratie te geven van hun vaardigheden op Causeway Bay Monday.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten