Peren gestoofd met jasmijn thee
Ingrediƫnten
Zet eerst een potje sterke jasmijnthee met ongeveer 3/4 liter heet water en 15 gram (7 tot 9 theelepels) jasmijn parels en laat deze voor 4 minuten trekken.
Giet de thee over in een pannetje en voeg de suiker en gember bij.
Zet dit op laag tot middellaag vuur en laat dit inkoken voor zo'n 5 minuten.
Schil intussen de peren, halveer ze en snij de klokhuizen eruit.
Doe de peren met de platte kant op de bodum in de pan en laat ongeveer 15 tot 20 minuten stoven.
Laat de peren in het vocht afkoelen. Warm serveren.

- Sterk gezette jasmijn thee
- 70 gr suiker
- 3 handperen (Anjou, Conference, Doyenne du Comice)
- Stukje gember, geschild, naar smaak 2 tot 4 plakjes
Zet eerst een potje sterke jasmijnthee met ongeveer 3/4 liter heet water en 15 gram (7 tot 9 theelepels) jasmijn parels en laat deze voor 4 minuten trekken.
Giet de thee over in een pannetje en voeg de suiker en gember bij.
Zet dit op laag tot middellaag vuur en laat dit inkoken voor zo'n 5 minuten.
Schil intussen de peren, halveer ze en snij de klokhuizen eruit.
Doe de peren met de platte kant op de bodum in de pan en laat ongeveer 15 tot 20 minuten stoven.
Laat de peren in het vocht afkoelen. Warm serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten